Etkinliğin amacı katılımcılara Üniversite-Sanayi işbirliğine yönelik proje yazım ve uygulama süreçleri hakkında temel bilgi ve becerileri kazandırarak proje hazırlama yetkinliklerinin geliştirilmesi ve Üniversite-Sanayi İşbirliği kapsamında ulusal proje desteklerine olan proje başvurusunun arttırılmasıdır. Etkinlik ile TÜBİTAK 1505 Üniversite-Sanayi İşbirliği Destek Programı kapsamında katılımcıların Üniversite-Sanayi İşbirliğine yönelik proje mantığını ve döngüsünü kavrayarak proje hazırlama yetkinliklerini edinmeleri amaçlanmaktadır.
Etkinlik proje yazma konusunda yeterli deneyim ve bilgiye sahip olan eğiticiler eşliğinde farklı alanlardan 24 araştırmacının katılımıyla 3 gün boyunca gerçekleştirilecek olup katılımcılara eğitim süresince teorik ve uygulamalı eğitimler verilecektir. Etkinliğin ilk gününde katılımcılar ile gerçekleştirilecek teorik ve uygulamalı eğitimlerde, öncelikle bir proje önerisi hazırlanmadan önce bilinmesi gereken temel bilimsel kavramlar açıklanacaktır. Katılımcılara Üniversite-Sanayi İşbirliğinin öneminden bahsedilerek Üniversite-Sanayi İşbirliği süreçleri (Kontratlı Ar-Ge süreçleri, teknoloji geliştirme bölgesi, Ar-Ge/Tasarım Merkezi görevlendirme süreci, Kamu destekli üniversite sanayi iş birliği süreçleri) ile gerçekleştirilecek Ar-Ge ve inovasyon süreçlerinde kullanılan ve teknolojik olgunluk seviyesini ölçen bir endeks olan Teknoloji Hazırlık Seviyeleri (THS) kavramı anlatılacaktır. Daha sonra TÜBİTAK 1505 Üniversite-Sanayi İşbirliği Projeleri Destek Programının amacı ve genel özellikleri, kapsamı, başvuru koşulları, program destek bütçesi ve program başvurularının TÜBİTAK tarafından değerlendirilme kriterleri hakkında katılımcılara bilgiler verilerek uygulamalı olarak TÜBİTAK TEYDEB Proje İzleme ve Sistemi (PRODİS) başvuru sistemi tanıtılacaktır.
Etkinliğin ikinci gününde Üniversite Sanayi İş Birliği faaliyeti proje süreçlerinde araştırmacılar tarafından bilinmesi gereken temel hukuki düzenlemeler anlatılacaktır. Sonrasında TÜBİTAK 1505 Üniversite Sanayi İş Birliği destek programına ait başvuru formları ve proje öneri formu dokümanı, kısımları ve temel felsefesi katılımcılara tanıtılarak hem teorik hem de uygulamalı olarak gerçekleştirilecek eğitimler ile örnek proje teklifi taslağının hazırlanması uygulamasına başlanacaktır.
Etkinliğin son gününde ise fikri ve sınai mülkiyet haklarına ilişkin temel kavramlar, bunların önemi, başvuru ve koruma süreçleri ile ilgili bilgiler verilecektir. Bununla birlikte TÜBİTAK 1505 Üniversite Sanayi İş Birliği destek programına ait başvuru dokümanının katılımcılarla birlikte incelenerek program başvuru formlarının ve proje teklifi taslağı hazırlanması sürecine hem teorik hem de uygulamalı olarak devam edilecektir. Katılımcılara projelerde en sık karşılaşılan ret gerekçelerinden ve ret alan projelerin iyileştirilmesi için neler yapılması gerektiğinden bahsedilerek panel raporlarının efektif kullanımı ve proje panel sunumlarının nasıl yapılması gerektiği ile ilgili bilgiler anlatılacaktır. Katılımcıların tamamladığı proje öneri tekliflerinin ara yüz sistemine yüklenmesine yönelik uygulama gerçekleştirilecektir. Ardından katılımcılara taslak proje önerilerini tamamlamaları ve eğiticilerden oluşturulan temsili bir panel ortamında sunmaları istenecektir. Proje yazımı uygulaması sürecinde karşılıklı bilgi ve görüş alış verişi ile proje önerilerinin eksik ve tamamlanması gereken yönleri tespit edilerek geri bildirimlerde bulunulacaktır. Ayrıca etkinliğin sonunda alanında tecrübeli akademisyenler, üniversite sanayi iş birliği proje sürecinin nasıl kurgulanacağı, firmalar ile gerçekleştirilecek iş birliği yöntemleri, proje yazımı, başvuru aşamasında dikkat edilecek hususlar, proje yürütme süreçleri ve proje çıktılarının yönetimi hususlarında katılımcılara tecrübelerini aktararak katılımcıların sorularını cevaplandırılacaktır. Katılımcılara sertifikalarının takdimiyle etkinlik sonuçlanacaktır.